Tagged With "crashing"

Topic

Modeler 6.9 crashing computer

Bruce-at-Bose ·
Hello, I have a dealer who is having issues with Modeler 6.9 software on his computer. He is running Window7 Pro on his computer and after he installed Modeler 6.9, the system acts like it’s booting Windows, but then blue screens right before the login screen. When I boot into Safe Mode and remove 6.9 the system boots normally? The driver it’s complaining about is iaStorA.sys. He was running Modeler 6.8 on this computer with no issue and is currently running Modeler 6.9 on a Windows 10...
Reply

Re: Modeler 6.9 crashing computer

Bruce-at-Bose ·
Adam, Thanks for looking at this. "I would verify that it is Modeler v6.9.0.10 and possibly the variant and age of the dongle being used. Also I would ensure that Modeler was installed with Administrator permissions. " The key is probably four years old and was working fine up to the latest installation of 6.9 until the operating system was reinstalled (boots up fine with v6.8 on that computer but crashes with 6.9) I can check to see if they have the key inserted when they are booting up.
Reply

Re: Modeler 6.9 crashing computer

Bruce-at-Bose ·
Thanks Adam, Well, I thought I had the latest version and I only have v6.9.0.5. Who would have the link to the most recent version for me to distribute to them if they don't have it?
Reply

Re: Modeler 6.9 crashing computer

Adam@Bose ·
The version can be obtained from the binary properties, see attached image.
Reply

Re: Modeler 6.9 crashing computer

ThomasS-at-Bose ·
Hi Bruce, I just re-ran the installer that Trevor distributed in March. It indeed installs 6.9.0.10. You'll receive a PM with the download information. Thanks for looking into this, Adam. best rgds, Thomas
Reply

Re: Modeler 6.9 crashing computer

Adam@Bose ·
iaStorA.sys is an Intel SATA Storage Device RAID Controller. Which is not something Modeler would ever directly deal with, especially during the boot process. The only aspect that I can even imagine having anything remotely to do with a system driver related to storage devises would be the dongle. Perhaps it is using drive id/serial as part of a hash. But that seems to be a stretch for a dongle as I see no purpose, though I have no idea what their code is really doing. I would verify that it...
Reply

Re: Modeler 6.9 crashing computer

ThomasS-at-Bose ·
Hi Dave, thanks much for sending this additional information. I actually received a new notebook a few weeks ago and its got a 'Xeon inside'. It's running Windows 7. I still need to install all the software but I used this occasion and installed Modeler 6.9.0.10 as a first check: No problems, especially no bluescreen. And no updated Sentinel drivers were required. Just a really smooth installation process. Strange thing... best rgds, Thomas
Reply

Re: Modeler 6.9 crashing computer

David_A-at-Bose ·
I didn't see a follow-up to this post, but after trying to help one of our contractors who was getting the "blue screen of death" every time he tried to installed 6.9.0.10, I thought his IT guy's discovery might help others: "One of my IT guys did find a posting on an online board about this that may be of interest to you. Apparently this version of the Sentinel LDK runtime has a known issue when trying to install on machines that use server-class processors such as Xeon (which I happen to...
Reply

Re: Modeler 6.9 crashing computer

Bruce-at-Bose ·
The search for the installation continues..... I sent him a newer HASP installer (7.55) which he installed and then attempted to install Modeler 6.9 again. The good news is that the computer did not go into the BSOD. The bad news is that he got this error; "C:\Program Files (x86)\Bose\Bose Modeler 6.9\ipp20\ippsw7.dll is either not designed to run on Windows or it contains an error. C:\Program Files (x86)\Bose\Bose Modeler 6.9\ipp20\ippsa6.dll is either not designed to run on Windows or it...
Reply

Re: Modeler 6.9 crashing computer

Adam@Bose ·
The ipp20 files in question should be put down by our installer. My first step would be to verify that they were indeed installed. My second step would be to verify that the user in question has traverse and read permissions for the ipp20 directory and all files within. I suspect that the installer was not run 'As Administrator' and that the user in question does not have admin permissions. If this is indeed the case, the uninstaller first needs to be run with the same permissions that the...
Reply

Re: Modeler 6.9 crashing computer

Asad-at-LC Acoustics ·
Do check the Antivirus and Ransom protection programs the installer and Modeler exe should be in safe apps list. This helped me at an instance.
Topic

ControlSpace Remote app crashes on Android Nougat 7.0

Miltiadis ·
Dear all, I've downloaded the ControlSpace Remote app on a customer's smartphone Samsung Galaxy S8 with Android Nougat 7.0. As soon as the app opens an error pops-up “Unfortunately App has Stopped”. Please notice that I have never been able to run the app. I did some google search and followed some simple tips on how to solve app crashing issues on Android 7, but nothing worked. Any thoughts anyone?
Reply

Re: ControlSpace Remote app crashes on Android Nougat 7.0

Arno-at-Bose ·
Hi Miltiadis, This is a know issue with Samsung S7 and S8 and we are working hard on solving this (Probably it will be fixed in the next release). Arno
Reply

Re: ControlSpace Remote app crashes on Android Nougat 7.0

Miltiadis ·
Hi Arno, Thanks for the info. Regards, Miltiadis
Reply

Re: ControlSpace Remote app crashes on Android Nougat 7.0

Arno-at-Bose ·
CSR remote 2.2 is now available in App Store and Play Store should now work with Samsung Galaxy (Android 5.1)
Topic

COPY-PASTE SM-RM Array = Modeler 6.10 Crashes

DiegoC_at_BOSE ·
Hi, guys. I've been having issues with 6.10 with SHOWMATCH and ROOMMATCH arrays. When I do CTRL+C/CTRL+V the software crashes and there´s no way to recover the model. This is a very useful tool when working on stadiums and sports using several distributed arrays. Is this something we can check? Thanks, D.C.
Reply

Re: COPY-PASTE SM-RM Array = Modeler 6.10 Crashes

ThomasS-at-Bose ·
Hi Diego, Sorry for the inconvenience. I tried to reproduce, but was only partly 'successful'. But it seems like the problem only occurs when 'Auto-Layout' is selected - can you confirm this ? I also noticed that Modeler may crash upon normal close, after a model with copy/pasted arrays has been successfully saved. The model will not be corrupted. I'll pass this on to Engineering. Thanks and best rgds, Thomas
Reply

Re: COPY-PASTE SM-RM Array = Modeler 6.10 Crashes

ThomasS-at-Bose ·
Hi Diego, could you please post a model and steps to reproduce ? Pls. also include some info about your system, like OS, etc. You could also send a (zipped) System Info file. If the model is confidential, pls. send via PM. Thanks again, Thomas
Reply

Re: COPY-PASTE SM-RM Array = Modeler 6.10 Crashes

DiegoC_at_BOSE ·
Hi, Thomas. I don't really use Auto-layout, so... in my case, I keep it un-selected. 6,10 still crashes copying/pasting arrays. Find attached a screenshot from my computer showing the crash. Thanks,
Reply

Re: COPY-PASTE SM-RM Array = Modeler 6.10 Crashes

ThomasS-at-Bose ·
Hi guys, please let us know at least the OS you are running. It looks like Diego is running Win10. I just tried again on another Win 7 machine and copy-pasted like 30 arrays of all kinds w/out any problem. Please see the Help menu, select System Info. Save the info file, zip it up (it's a large .txt file) and attach to this topic. Again, thanks much and sorry for the inconvenience. best rgds, Thomas
Reply

Re: COPY-PASTE SM-RM Array = Modeler 6.10 Crashes

ElvisBO ·
Hi Thomas. Happened the same problem to me, at the time of doing copy/paste array's SM and RM, attached the screenshot Regards. Elvis
Topic

Resizing conical surfacegroups

Lars Justesen ·
When resizing conical surfacegroups, built with radius #2 set to zero, Modeler will make that divided into chunks of surfaces and lines - sometimes with a following crash, sometimes not.
Reply

Re: Resizing conical surfacegroups

Lars Justesen ·
Using Modeler 6.10.17 btw
Reply

Re: Resizing conical surfacegroups

ThomasS-at-Bose ·
Hi Lars, thanks for the notification. In general, I'd advise to not use the conical tool with an inner radius set to Zero. This will create duplicate vertices for each surface and those are actually not allowed and are likely the cause for a crash. Of course, Modeler shall prevent that dup vertices are created, so we'll pass this on to Engineering. Best rgds, Thomas
Having trouble signing in?

We recently updated our sign-in procedure and if you have old sign-in data cached, this can create a problem. Please:

  1. Clear your browser cache and cookies
  2. Then close the browser (not just the window)
  3. Open the browser and try again
Thank you

Please make sure that your profile is up to date
×
×
×
×