New T4S Questions

Hi Peter,

Thank you for joining the Bose Portable PA Community.

Please tell us what you are connecting to your T4S ToneMatch mixer?

- What are your inputs

- What kind of L1® do you have?

- Do you have the ToneMatch Power Supply?

peterdpham posted:

How do you check the firmware version?

Please see: T4S/T8S ToneMatch Mixers - Please update your firmware

Note: If you have not updated your firmware yet, you probably have version 1.0.1 and you want to do the update.

ST

Hi Peter,

Try this:

Connect

  1. Microphone to T4S Channel 1
  2. Classical Guitar to T4S Channel 2
  3. Electric Classical Guitar to T4S Channel 3
  4. Keyboard Mono Output to T4S Channel 4


Turn the Rotary Selector to Scenes. Load the Singer/Songwriter Scene.

Turn the Rotary Selector to ToneMatch

Channel 2 (Press CH EDIT Button for channel 2)

  • Change the Preset to:
  • Category: Acoustic Guitars
  • Preset: Nylon String with Piezo

Channel 3 (Press CH EDIT Button for channel 3)



  • Change the Preset to:
  • Category: Acoustic Guitars
  • Preset: Nylon String with Piezo
  • If you have a Yamaha Silent Guitar, you can set the reverb on the Guitar


Channel 4 (Press CH EDIT Button for channel 4)

  • Change the Preset to:
  • Category: Keyboards
  • Preset: General Keys


How does that sound?

ST

Hi Peter,

On your T4S:

  1. Press CH EDIT for the channel where you have your guitar connected
  2. Turn the Rotary Selector to ToneMatch
  3. Turn the left most button (Category) under the display until Acoustic Guitars is highlighted
  4. Press the left most button to select the Acoustic Guitars
  5. Turn the right most button (Preset) until Nylon String w/Piezo is highlighted.
  6. Press the right most button to select it.


Things should look like this.

(This is a T1 but the T4S should look the same).

Does that help?

ST

Attachments

Photos (1)

Hi peterdpham,

Thanks for the pictures. I can see that you have accidently overwritten the Original Factory Presets with the Composite Acoustics Presets.

Please see this article on how to Restore the Factory Presets.

You'll need to

  • Connect the T4S to your computer
  • Run the L1 Updater program
  • Load the Original Factory Presets
    into the first bank on the T4S
  • After that you should be able use the Acoustic Guitars/Nylon w/piezo preset
  • Note: When you load the Original Factory Presets, this will overwrite (remove) the Composite Acoustics Presets. I you need those,  you can load the Composite Acoustics Preset into one of the other banks

Does that help?

ST

Hi peterdpham,

I just saw your post above (from two hours ago).  Is it still showing "Update in Progress... DO NOT DISCONNECT".

If the app says it is done, it should be okay to turn it off.

When you do, are the Presets for Vocal Microphones, Acoustic Guitars, Electrica Guitars and there now?

ST

Add Reply

Likes (0)
Having trouble signing in?

We recently updated our sign-in procedure and if you have old sign-in data cached, this can create a problem. Please:

  1. Clear your browser cache and cookies
  2. Then close the browser (not just the window)
  3. Open the browser and try again
Thank you

Please make sure that your profile is up to date
×
×
×
×